🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Gör småsakerna direkt

| | | Lästid: 1 minuter (1025 tecken)

De fem frågor som hjälper dig att tömma inkorgen i e-postprogrammet gäller för det som dyker upp i dina andra inkorgar också:

  1. Är det här skräp?
  2. Är det här något jag kan göra snabbt och enkelt?
  3. Är det en uppgift eller till och med ett projekt?
  4. Är kalenderbokning?
  5. Är det referensmaterial?

Inte minst är fråga nummer två viktig när det gäller saker som ska göras.

Är det en enkel uppgift?

Gör den i så fall direkt.

Alternativet är att skriva ned den på någon av dina listor. Men sannolikt tar det i slutänden längre tid. Du ska bestämma vilken lista som är rätt, plocka fram den, formulera uppgiften så att du förstår vad som ska göras. Och sen ska du göra den, och kryssa av den från listan.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]